вторник, 7 април 2009 г.

Какво ново от DEL

Произвеждани видове:

І. ММА – ръчно електродъгово заваряванеМодели – 160А, 180А, 200А, 250А, 300А
ІІ. ММА/TIG DC – комбинация за ръчно електродъгово и постоянно токово ВИГ заваряване с нетопим волфрамов електрод в защитна среда от газ аргон.
Функция на моделите по метод ВИГ
контактно палене на дъгата
безконтактно (HF) палене на дъгата
два и чтири такта на работа, без това да се превключва с бутон от панела на апарата
импулсен ток, определян от заварчика чрез втори бутон на ръкохватката
плавно спадане на тока в края на процеса на заваряване
регулиране на закъснение газ
Модели: 160/180/200/250/300А
Предлага се като отделен модул – високоволтов осцилатор за безконтактно запалване на дъгата по метода ВИГ
ІІІ. MMA / TIG (АС/DC) – Апарати даващи Ви възможост да заварявате ВСИЧКИ метали по метода ВИГ.
Функции – включват тези за TIG – DC плюс промяна на баланса между положителен и отрицателен полупериод за TIG – АС.При тези модели може да се регулира честотата и продъжителността на основен и импулсен ток.
Модели 200А, 250А, 300А
IV. ММА/TIG-DC – MIG-MAG SELF Апаратът се сътои от две части – токоизточник и телоподаващо устройство с тегло 15 кг. Токоизточникът представлява познатия ни MMA/ TIG (електрожен и ВИГ апарат) с тегло 8 кг. Той е преносим отделно и може да бъде само електрожен или комбинация MMA/ TIG (електожен и аргонов апарат).
При куплиране (неподвижно) с телоподаващото устройство и включване на съответните връзки се получава апарат за заваряване по трети метод - MIG/MAG Self control.Заваряване по метода МИГ/МАГ в БЕЗПРЪСКОВ РЕЖИМ се поучава благодарение на контролиране на процеса по нов метод – САМОКОНТРОЛ НА ДЪГАТА независимо от материала – стомана, неръждаеми стомани, алуминий или МИГ спояване /brazing/. При конвенционалните MIG/ MAG машини (в режим чести къси съединения) при всеки допир на заваръчния тел до детайла се получава мини взрив, при което се отделят пръски с различна големина, водещи до опасност от дефекти в шева, разход на материал, необходимост от допълнителна обработка на завареното изделие (почистване от пръски).Вариант апаратите да работят с минимум пръски е режим пулс или двоен пулс, характерен за транзисторни и инверторни машини. Резултатите са много добри, но недостатакът е трептенето на дъгата с честотата на импулса (дразни зрението) и излъчвания звук (дразни слуха).
Разработеният от нас метод MIG/MAG Self control позволява заваряване без пръски при високо качество на шева, благодарение на контролиране на основните фактори влияещи на процеса.
Отлични резултати се получават при достигане на работна точка при струен режим, където дъгата представлява много ситни капчици (под формата на струя) на които гравитацията влияе по-слабо.Благодарение на това при зададени напрежение на дъгата и скорост на телоподаване се постигат много добри резултати при заваряване в различни пространствени положения – хоризонтален, бордови, вертикален шев.
Опитно сме достигнали до следните резултати:
Стомани – струен режим – ток≥140А, тел Ø0,8, дебелина на основния метал (ламарина) от 2,5 ÷3 мм, защитен газ 82% Ar и 18% CO2
Алуминий – струен режим – ток≥90А, тел AlSi5 с диаметър Ø1, дебелина на основния метал (ламарина) от 2,5 ÷3 мм, защитен газ 100% Ar
Предимство на струйния режим е по-високата скорост на заваряване (по-голяма производителност) и по-високото качество на шева.
Например ъглов шев с дължина 300 мм от два алуминиеви детайла - ламарина 2,5 мм се прави за време 30÷35 сек. При ВИГ метод на заваряване е необходимо време около 2 минути.
MIG/MAG Self control ни дава възможност и за по-нетрадиционен начин на заваряване.Дъгата е чиста (без пръски) и ясно видима, подобна на тази при ВИГ метод, което позволява да се добавя материал под формата на пръчка – охлажда ваната, стабилизира режима и повишава производителността.Този метод е приложим основно при алуминий. В началото детайла е студен и избрания режим ни устройва, но след 20÷30 мм шев (в зависимост от дебелината), материала се е загрял и се получава вероятност за пропадане или пробив в детайла и точно в този момент, както при ВИГ метод се добавя материал, което стабилизира заваръчната ваничка.Забележете, че може да се работи с основен тел например AlSi5, а като добавъчен да се използва AlMg5.Разбира се в зависимост от материала се избира вида на основния и добавъчния тел.Друга възможност с MIG/MAG Self control е МИГ спояване (MIG brazing) с работен тел CuSi 3. Можете да МИГ-споявате поцинковани детайли без да се нарушава цинковото покритие (без изгаряне на цинка).Много добри резултати се получават и при използване на работен тел AlSi12 за поцинковани детайли дори и при дебелина 0,6÷0,8 мм, както и МИГ-спояване на алуминиев с поцинкован детайл.За сега предлаганите от нас апарати MMA/TIG – MIG/ MAG Self control са монофазни с максимален заваръчен ток 200А.Предстои изработване на трифазни модели с ток 250 и 300А.Също така се разработва и модел комбинация между MMA/ TIG – AC/DС и MIG/ MAG Self control – четири различни метода.
Предлагаме ви ОТВОРЕНА СИСТЕМА за нашите апарати.Пример - купувате си електрожен (ММА), след време ви трябва ВИГ или МИГ/ МАГ апарат – съответно се добавят необходимите платки за ВИГ или телоподаващо устройство за МИГ/ МАГ. Най-общо казано, в зависимост от изискванията на клиента могат да се правят необходимите промени за по-добри резултати, благодарение на това, че сме производители.При закупуването на апарат получавате гаранция 12 ÷ 18 месеца, сервиз в рамките на 24 часа, възможност за предоставяне на оборотен апарат.Предлагаме консумативи и резервни части в областта на заваряването, както и помощ за техническо и технологично извършване на даден процес.Извършваме демонстрации на апаратите, както на указано от Вас място, така и при нас на проявилите интерес.






Няма коментари:

Публикуване на коментар